Casemanager verzuim

Casemanager verzuim

Barbara Versluis

Algemeen directeur

 

Contact

Overige diensten

Als casemanagers verzuim zetten wij ons in om medewerkers te helpen hun inzetbaarheid te verbeteren. Vanuit onze ervaring weten wij hoe je een verzuimende medewerkers moet benaderen. Soms geef je iemand nét dat extra zetje maar altijd met respect voor de mens. Wij zijn bekend met de diversiteit van verzuimproblematiek bij werkgevers. We krijgen te maken met verschillende klanten, variërend in grootte van 500 tot duizenden medewerkers. Tijdens de verzuimperiode kunnen wij eigen dossiers beheren en werken wij procesmatig conform Wet Verbetering Poortwachter. Wij zijn sterk in intensief (persoonlijk maar ook telefonisch) contact onderhoud met verzuimende medewerkers, we kunnen overleg voeren met de bedrijfsarts en indien nodig zetten wij interventiepartijen in voor bijvoorbeeld een arbeidsdeskundig onderzoek of een tweede spoortraject.

 

Wat zijn de consequenties als het casemanagement niet goed wordt uitgevoerd?

Als een medewerker in de WIA dreigt te komen, dan zal het UWV het re-integratieverslag gaan toetsen. Als het verslag niet compleet is, dan zal de casemanager daarop worden aangesproken. Hij of zij was tenslotte de aangewezen persoon om te helpen alle documentatie bij te houden en de medewerker te assisteren dat alle gegevens correct worden aangeleverd. Voorts zal het UWV het re-integratieverslag inhoudelijk toetsen. De casemanager zal worden verzocht uit te leggen welke maatregelen ter voorkoming van WIA zijn genomen. Het UWV is daar heel streng in. Wij hebben zoveel expertise in huis dat dit proces veilig in handen is en u als werkgever zich nergens zorgen over hoeft te maken.

 

Kunnen organisaties het casemanagement beter zelf doen of uitbesteden?

Van belang is dat de casemanager ervaring hiermee heeft. In kleinere organisatie ontbreekt het aan ervaring en wordt het erbij gedaan. Er wordt vrijwel geen ervaring hiermee opgebouwd. Grote organisaties met meerdere honderden medewerkers personeel kunnen bijvoorbeeld hun eigen casemanager aannemen die rechtstreeks onder de afdeling personeelszaken werkt. Dat werkt goed omdat er voldoende ervaring wordt opgebouwd. Vaak werkt het beter om een externe casemanager te nemen.

Wordt u onze nieuwste verzuim partner?

Certificering

Meerdere certificeringen

Verzuimpartners B.V.

Kantoor Ameide
Aaksterveld 2
4233GC Ameide

Kantoor Almere
Veluwezoom 5
1327AA Almere

T: 085-8229400
M: info@verzuimpartners.nl

Blik op Werk.nl

© 2022 VerzuimPartners B.V.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy regelement | Klachtenregeling