Verslavingen en angst

Verslavingen en angst

Onderliggende problematiek

Een medewerker die zich met regelmaat ziek meldt: u heeft er vast één of meerdere in uw organisatie rondlopen? Het lijkt misschien onschuldig, maar het kan een belangrijk signaal zijn dat uw medewerker langdurig kan gaan uitvallen. Waarom? Meestal als iemand zich 3 keer of vaker ziek meldt in een jaar kan er namelijk meer aan de hand zijn dan een griepje of heersende verkoudheid, wat vaak gebruikt wordt als excuus. Vaak wordt de ware reden van uitval uit schaamte niet gelijk eerlijk besproken en aangegeven. Maar werknemers kunnen uiteindelijk uitvallen door bijvoorbeeld beginnende burn-out, stress, somberheid, angsten, verslavingen (zware gewoontes) en gedragsproblemen. Waar zij vervolgens ook weer lichamelijke klachten van kunnen krijgen. Wanneer deze onderliggende problematiek, met bijbehorende dagelijkse gedragspatronen, niet of nauwelijks doorbroken wordt, wordt ziekteverzuim als het ware “een kip en het ei probleem”, en vaak een langdurige neerwaartse spiraal. Het mogelijke gevolg: minder gemotiveerd en productief personeel, met uiteindelijk wellicht verlies van zeer goede medewerkers met alle onnodige energie en kosten die daar bij horen!  Met andere woorden: ziekteverzuim is in eerste instantie al vaak een groter probleem dan het lijkt

 

Aan de slag met het herstelconcept

Doormiddel van huiswerkopdrachten en intensieve (eerlijke) gesprekken proberen we samen te achterhalen waar de oorsprong ligt van de (gedrag)problemen. Als dat in beeld is gaan we onderzoeken waar er dagelijks in vastgelopen wordt, welke patronen zijn dat?

Wanneer deze bewustwording er is kan er verandering plaatsvinden.

In (bijna) alle situaties hebben we een eigen aandeel, alleen jij kan dat eigen aandeel veranderen om beter met situaties om te kunnen gaan!

Zo zal je uiteindelijk, op onder andere de werkvloer, steeds beter voor jezelf gaan zorgen wat maakt dat je (werk)dagen steeds makkelijker door zal gaan komen.

 

Toepasbaar

Dit herstelconcept is toepasbaar voor zowel mensen die kampen met diverse soorten verslavingen zoals o.a. drank, drugs, gokken, gamen, seks/liefde/aandacht, pleasen (burn-out), bevestiging, enzovoort.
Maar ook voor mensen die “vastlopen” in hun gedrag, zoals bijvoorbeeld liegen, bedriegen, manipuleren, angsten, isoleren, verwaarlozing, boosheid, agressie, vermijden, impulsief gedrag, enzovoort.

Het middel en/of gedrag is namelijk vaak een uitingsvorm, om op die manier om te gaan met emoties in bepaalde situaties (op het werk).

Zelf ben ik ervaringsdeskundige counselor en coach en heb ik in bovenstaand verhaal veel herkenning.

Ik zal dus zonder oordeel, met empathie en herkenning naast uw werknemer staan om een veilig herstelklimaat te krijgen.

In deze setting is de kans vaak groter op terugkeer in de (werkende) maatschappij, maar dan met de juiste persoonlijke handvatten!

Wordt u onze nieuwste verzuim partner?

Certificering

Meerdere certificeringen

Verzuimpartners B.V.

Kantoor Ameide
Aaksterveld 2
4233GC Ameide

Kantoor Almere
Veluwezoom 5
1327AA Almere

T: 085-8229400
M: info@verzuimpartners.nl

Blik op Werk.nl

© 2022 VerzuimPartners B.V.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy regelement | Klachtenregeling