Verzuimpartners B.V. | Verzuim en Re-integratie
interim, versluis, werk, recruitment, klantcontact, personeel, organisatie, hr, adviseur, hr adviseur, verzuim, re-integratie, enthousiast, flexibel, resultaatgericht, ameide, tienhoven
15646
page-template-default,page,page-id-15646,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Verzuim en Re-integratie

Verzuim verlagen en voorkomen

 

Als ervaren casemanagers verzuim zijn wij specialist op het gebied van verzuim. Wij adviseren de (lijn)verantwoordelijke aan de hand van kennis van onder andere de Wet Verbetering Poortwachter over het te volgen re-integratietraject. Wij helpen organisaties de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid te minimaliseren. Wij kunnen zowel opereren op dossierniveau als op organisatieniveau. Als casemanagers zijn wij de spin in het web en nemen wij de verantwoordelijkheid voor het aansturen van alle betrokken partijen en wij denken actief mee met de werkgever voor de beste richtingskeuze. Verder verrichten wij verzuimscans op organisatieniveau en adviseren wij over het inkopen en inrichten van relevante dienstverlening. Als casemanagers verzuim willen wij de drijvende en stimulerende kracht achter het proces en bij de te ondernemen acties zijn. Wij nemen hier een pro-actieve rol om samen met eventuele collega’s de interne werkprocessen verder te optimaliseren en de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

 

Arbodiensten volgen de regels. Onze inzet leidt voor zowel de medewerker als de organisatie tot meetbaar rendement. Met de juiste aanpak kan het verzuim structureel omlaag. In iedere branche. In elke organisatie. Dat lukt alleen als we verzuim en inzet anders benaderen dan we als organisatie gewend zijn. De eerste drie weken zijn cruciaal: wanneer de leidinggevende daar het contact niet strak houdt en dieper ingaat op waarom iemand ziek is, zit langdurig verzuim in het verschiet. Ga terug naar de basis, haal ziekteverzuim weg bij de leidinggevende en zet een casemanager aan het het werk. Een casemanager is gespecialiseerd in ziekteverzuim en duurzame inzetbaarheid. Wanneer je als organisatie niet een aparte casemanager wilt, zorg dan dat leidinggevende hun werk gaan doen en laten ze casussen van elkaar overnemen. Leidinggevenden moeten afstand nemen van hun eigen medewerkers.

 

De medewerker verantwoordelijk maken voor hun eigen inzetbaarheid is ook een aanpak als het helder is waar het rendement voor de organisatie ligt, als leidinggevenden niet direct een oplossing aandragen en als zij medewerkers zelf actief laten denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Wil je het gedrag in de organisatie blijvend veranderen? Accepteer verzuim dan niet zomaar. Leg verantwoordelijkheden waar ze horen en stel elkaar constant de vraag: “Wat heb je nodig om optimaal inzetbaar te zijn?”

 

Wij horen in organisaties vaak het management zeggen: “Het verzuim daalt maar niet”. Het verzuim daalt niet, omdat er kansen worden gemist. Kansen die wij wel zien en willen overdragen in de organisatie. Onze expertise in verzuim biedt dit allemaal. Wij kunnen het gehele verzuim uit handen nemen en werken nauw samen met bedrijfsartsen. Eén adres voor alles rond Integraal Gezondheid Management. Met één vaste contactpersoon en enorm veel kennis en ervaring. Wij faciliteren goed werkgeverschap met ziel en zakelijkheid en gaan voor het beste voor medewerkers en organisatie.
In het begin doen wij voor hoe werken volgens onze methode heel goed werkt. Vervolgens doen we het samen. Daarna doen de leidinggevenden het zelf. De leidinggevende gaat een goede regisseur worden in het proces dat zakelijk en empathisch is. Dit alles heeft als doel dat wij onszelf overbodig gaan maken. Geen zorgen; wij blijven jullie ondersteunen waar nodig.