Verzuim en re-integratie

Verzuim en
re-integratie

Mariska Kielestein

Casemanager/re-integratie specialist

 

Contact

Overige diensten

Als ervaren casemanagers verzuim zijn wij specialist op het gebied van verzuim. Wij adviseren de (lijn)verantwoordelijke aan de hand van kennis van onder andere de Wet Verbetering Poortwachter over het te volgen re-integratietraject. Wij helpen organisaties de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid te minimaliseren. Wij kunnen zowel opereren op dossierniveau als op organisatieniveau. Als casemanagers zijn wij de spin in het web en nemen wij de verantwoordelijkheid voor het aansturen van alle betrokken partijen. Ook denken wij actief mee met de werkgever voor de beste richtingskeuze. Verder verrichten wij verzuimscans op organisatieniveau en adviseren wij over het inkopen en inrichten van relevante dienstverlening. Als casemanagers verzuim willen wij de drijvende en stimulerende kracht achter het proces en bij de te ondernemen acties zijn. Wij nemen hier een pro-actieve rol in om samen met eventuele collega’s de interne werkprocessen verder te optimaliseren en de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Arbodiensten volgen de regels. Onze inzet leidt voor zowel de medewerker als de organisatie tot meetbaar rendement. Met de juiste aanpak kan het verzuim structureel omlaag worden gebracht. In iedere branche. In elke organisatie. Dat lukt alleen als we verzuim en inzet anders benaderen dan we als organisatie gewend zijn. De eerste drie weken zijn cruciaal: wanneer de leidinggevende daar het contact niet strak houdt en dieper ingaat op waarom iemand ziek is, zit langdurig verzuim in het verschiet. Ga terug naar de basis, haal ziekteverzuim weg bij de leidinggevende en zet een casemanager aan het werk. Een casemanager is gespecialiseerd in ziekteverzuim en duurzame inzetbaarheid. Wanneer je als organisatie niet een aparte casemanager wilt, zorg dan dat de leidinggevende zijn werk gaat doen en laat ze casussen van elkaar overnemen. Leidinggevenden moeten afstand nemen van hun eigen medewerkers.

Meer informatie ontvangen?

VerzuimPartners is altijd op zoek naar nieuwe partners. Ben jij op zoek naar een bureau dat jouw verzuim problemen weet op te lossen? Wij helpen u graag daarbij. 

De medewerker verantwoordelijk maken voor hun eigen inzetbaarheid is ook een aanpak als het helder is waar het rendement voor de organisatie ligt, als leidinggevenden niet direct een oplossing aandragen en als zij medewerkers zelf actief laten denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Wil je het gedrag in de organisatie blijvend veranderen? Accepteer verzuim dan niet zomaar. Leg verantwoordelijkheden waar ze horen en stel elkaar constant de vraag: “Wat heb je nodig om optimaal inzetbaar te zijn?”

Wij horen in organisaties vaak het management zeggen: “Het verzuim daalt maar niet”. Het verzuim daalt niet, omdat er kansen worden gemist. Kansen die wij wel zien en willen overdragen in de organisatie. Onze expertise in verzuim biedt dit allemaal. Wij kunnen het gehele verzuim uit handen nemen en werken nauw samen met bedrijfsartsen. Hierdoor bieden wij alles rond Integraal Gezondheid Management aan vanuit één adres. En dat ook nog eens met een vast contactpersoon en enorm veel kennis en ervaring. Wij faciliteren goed werkgeverschap met ziel en zakelijkheid en gaan voor het beste resultaat voor medewerkers en organisatie. In het begin doen wij voor hoe wij werken volgens onze methode. Vervolgens doen we het samen. Daarna doet de leidinggevende het zelf. De leidinggevende gaat een goede regisseur worden in het proces dat zakelijk en empathisch is. Dit alles heeft als doel dat wij onszelf overbodig gaan maken. Geen zorgen; wij blijven jullie ondersteunen waar nodig. Wij werken samen met de BedrijfsartsenGroep.

Wordt u onze nieuwste verzuim partner?

Certificering

Meerdere certificeringen

Verzuimpartners B.V.

Kantoor Ameide
Aaksterveld 2
4233GC Ameide

Kantoor Almere
Veluwezoom 5
1327AA Almere

T: 085-8229400
M: info@verzuimpartners.nl

Blik op Werk.nl

© 2022 VerzuimPartners B.V.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy regelement | Klachtenregeling