Coaching


Heeft uw werknemer baat bij coaching? Wij vullen onze re-integratietrajecten graag aan met verschillende soorten coaching. Zo kan uw werknemer ontdekken wat de oorzaak is van het verzuim of leren hoe hij of zij hier praktisch mee om kan gaan. Wij werken samen met dertig zeer ervaren en enthousiaste coaches met een passie voor het vak. Zij kennen de arbeidsmarkt door en door. Daarnaast hebben zij veel ervaring met diverse vormen van coaching rond gezondheid, mentale problematiek en veranderingen op de werkvloer.

Contact

"U kunt bij ons terecht voor diverse vormen van coaching rond gezondheid, welzijn, mentale problematiek en veranderingen op de werkvloer."


Contact

Voedingscoaching

Goede voeding speelt een belangrijke rol in ieders mentale en fysieke gezondheid. Zo zorgt een gezond eetpatroon in combinatie met voldoende beweging voor minder stress, meer energie, meer productiviteit en een positievere instelling. Want hoewel uw werknemer zelf zijn of haar leefstijl bepaalt, kunt u hierin als werkgever ook een actieve rol vervullen. Bijvoorbeeld door uw werknemers te motiveren om bewust voor gezonde voeding te kiezen. Iedere werknemer is hierin anders en houdt er andere eet- en beweegpatronen op na. Daarom kunnen werknemers bij onze coaches terecht voor eenmalig voedingsadvies op maat, complete (online) voedingstrajecten, advies over voeding en zwangerschap en coaching bij boodschappen doen.

Stresscoaching

Heeft uw werknemer last van stressklachten? Stress kan werknemers belemmeren op de werkvloer en ervoor zorgen dat hij of zij minder goed functioneert of zelfs uitvalt. De reden van stressklachten kent meestal meerdere oorzaken, waar iedereen weer anders mee omgaat. Daarom is stresscoaching bij ons altijd maatwerk. Onze stress-/burn-outcoach begeleidt en ondersteunt uw werknemer graag in het omgaan met stressklachten. Daarnaast biedt de stresscoach hulp bij stresspreventie ter voorkoming van burn-out. De werknemer gaat aan de slag met het creëren van een betere werk-privébalans. Ook is het zaak om ervoor te zorgen dat hij of zij de tools krijgt om met bepaalde situaties om te leren gaan. Op die manier is uw werknemer in de toekomst beter bestand tegen stressklachten.

Budgetcoaching

Is uw werknemer het overzicht kwijt over zijn of haar inkomsten en uitgaven? Zijn er betalingsproblemen of beginnende schulden? Een budgetcoach helpt uw werknemer met orde op zaken stellen, zodat de geldproblemen niet erger worden. Budgetcoaching richt zich op het aanleren van budgetvaardigheden, waarbij uw werknemer leert omgaan met geld en weer overzicht krijgt in zijn of haar financiële situatie. Daarnaast geeft een budgetcoach handvatten om financiële problemen op te lossen. Tijdens een eerste kennismaking brengt de budgetcoach de situatie in kaart. Vervolgens wordt er een budgetplan opgesteld. Soms is alleen een budgetplan voldoende om het overzicht terug te krijgen. Is langere begeleiding wenselijk? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Coaching bij verslaving

Werknemers kunnen uitvallen door ongezonde patronen, verslavingen en gedragsproblemen. Wordt deze onderliggende problematiek met bijbehorende dagelijkse gedragspatronen niet of nauwelijks doorbroken? Dan wordt het ziekteverzuim vaak een langdurige neerwaartse spiraal. Met huiswerkopdrachten en intensieve, eerlijke gesprekken probeert de coach samen met de werknemer te achterhalen waar de oorsprong ligt van de (gedrags)problemen. Daarna wordt onderzocht in welke patronen hij of zij dagelijks vastloopt. Pas wanneer deze bewustwording er is, kan er verandering plaatsvinden. Met de juiste persoonlijke handvatten is de kans op terugkeer in de (werkende) maatschappij groter en zal de werknemer steeds beter voor zichzelf leren zorgen.

Slaapcoaching

Een goede nachtrust is nodig om optimaal te functioneren op de werkvloer. Sommige werknemers hebben slaapproblemen: zij komen moeilijk in slaap, worden ‘s nachts vaak wakker of zijn na voldoende uren slaap nog niet uitgerust. Slaapcoaching is een persoonlijk programma dat zich richt op het verbeteren van de slaapkwaliteit en slaapgewoonten van uw werknemer. Onze coach begeleidt hem of haar om inzicht te krijgen in het huidige slaappatroon, levensstijl en eventuele onderliggende factoren die de slaap beïnvloeden. Vervolgens gaat de werknemer aan de slag met een op maat gemaakt plan vol praktische strategieën. Het resultaat? Een consistent betere nachtrust en meer energie om de (werk)dag te beginnen.

Overige coaching

VerzuimPartners biedt nog veel meer soorten coaching, zoals wandelcoaching, coaching bij rouwverwerking, vitaliteitscoaching of paardencoaching. Bent u benieuwd naar ons volledige coachingsaanbod of kan uw werknemer hulp gebruiken bij een specifiek vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Contact